Diensten

COMPANY TALKSHOW

Patricia Cronie deed de redactie voor de talkshows Pauw, Knevel & Van den Brink en Jinek. Ook was ze samensteller van het legendarische laatste seizoen van de Wereld Draait Door. Als samensteller van DWDD was ze eindverantwoordelijk voor de inhoud van de uitzendingen, het samenstellen van het draaiboek en de gasten aan tafel. Wij weten hoe je kijkers boeit, zorgen voor de juiste interactie met de gasten aan tafel en vertalen bedrijfsboodschappen naar inhoud. Rare Media zorgt ervoor dat een corporate talkshows aan dezelfde kwalitatieve en inhoudelijke standaarden voldoet als die op de televisie. Leuke, sterke verrassende interviews om naar te kijken, want net als op tv is het belangrijk dat elke seconde boeiend blijft.
Ook heeft Patricia samengewerkt met bijna alle grote presentatoren van Nederland van Eva Jinek tot Jeroen Pauw, Matthijs van Nieuwkerk tot Humberto Tan, Merel Westrik en Nicole Terborg. Ze heeft een groot netwerk en kan ook adviseren bij de keuze voor een bepaalde presentator. Ook maakt ze altijd de briefing inclusief research en voorgesprekken op maat voor de presentatoren zodat de inhoud bewaakt blijft gedurende het hele proces. Rare Media deed de redactie en eindredactie van online talkshows voor Philips Innovation Awards, NEP, FrieslandCampina, PwC, Interfood enz.

‘Het was met deze racismeverkenning een mooie avond voor het oprechte gesprek op televisie.’

NRC over de ‘Racisme Kennistest’ waar Patricia Cronie de redactie voor deed.

Webinar

 Patricia Cronie heeft ruim 20 jaar ervaring als journalistieke programmamaker voor de Publieke Omroep en het bedrijfsleven. Deze ervaring zet zij in voor corporate webinars en company webcasts. Ze geeft creatief advies en doet de redactie, eindredactie en inhoudelijke regie van de uitzending.We zijn het liefst vroeg in het proces betrokken zodat we creatief mee kunnen denken en adviseren. Hoeveel interactie wil je met je kijker? Wat zijn de mogelijkheden van het event platform? Kies je voor een green screen studio of een event locatie? Wil je live of vooraf opgenomen? Wil je een professionele presentator of iemand uit de organisatie zelf? Allemaal keuzes waar wij bij helpen en in adviseren. De antwoorden zijn namelijk afhankelijk van de doelstellingen, de doelgroep en de key messages. Patricia Cronie deed de redactie, eindredactie en inhoudelijke regie van de internationale webinar ING Orange Live over de COP26 vanuit de grootste green screen studio van Europa. Een interne webinar voor de medewerkers van NEP vanuit een televisiestudio, het All Staff Event voor alle medewerkers van PwC vanuit de Hallen Studio enz.

‘Troost en hoop bieden, dat is een van de mooiste functies die tv kan hebben.’

AD over ‘De Wereld Draait Door’ uitzending waar Patricia Cronie de samenstelling van deed.

Podcast

Met goede inhoudelijke verhalen en een onderscheidende formats zijn podcasts strategisch een slimme aanvulling op je merkbeleving. Rare Media helpt bedrijven, merken en omroepen bij het ontwikkelen en maken van succesvolle podcasts en audioformats. Patricia Cronie heeft ruime ervaring als journalistieke radiomaker voor de Publieke Omroep en het bedrijfsleven. Als verslaggever voor Radio 1 en de Wereldomroep was ze de ene week in New York voor de Amerikaanse verkiezingen en stond ze de week erna politieke quotes te jagen in Den Haag.

Ze presenteerde het programma Dichtbij Nederland op Radio 5. Deed redactie voor het Radio 1 Journaal, Dit is de Dag, Langs de Lijn en omstreken, Nieuws&Co en vele andere inhoudelijke radioprogramma’s. Ook maakte ze radio-documentaires over gedwongen prostitutie in Letland, de Saami in Fins Lapland en een reportagereeks over armoede op Curacao.

Dream Teams

 Do you know the secret behind a successful team? In  ‘Dream teams’ we reveal how they turn today’s ideas into tomorrow’s solutions. Redactie, regie en eindredactie gedaan van deze internationale podcast serie van PwC. Een interviewreeks van 10 podcasts. Ter ondersteuning van de hernieuwde strategie ‘The New Equation.’

De Goede Immigrant

Wanneer mag je jezelf Nederlander noemen? In intieme en openhartige interviews spreekt Nicole Terborg Nederlanders met een migratieachtergrond. Regie en samenstelling gedaan van de zesdelige podcast serie De Goede Immigrant, in co-creatie met Dipsaus x VPRO.

Een wereld te winnen

De podcast waarin experts en ervaringsdeskundigen met elkaar in debat gaan over onze maatschappij en de toekomst. Dit doen ze aan de hand van prikkelende stellingen. Voor deze serie van drie podcasts van ABN AMRO deed Rare Media de regie en redactie.

De goede immigrant staat in de lijst van de 21 beste podcasts van 2021 volgens NRC

NRC over de ‘Goede Immigrant’ podcastserie waar Patricia Cronie de regie en samenstelling van deed.

Moderator

Patricia Cronie is een bevlogen interviewer, webinar host en presentator. Ze presenteerde het programma Dichtbij Nederland op Radio 5. Interviewde Nederlanders voor wekelijks items van de internationale Nederlandstalige tv-zender BVN en zat als gast aan tafel bij De Wereld Draait Door, Pauw en Witteman en BNN Today. Ze is een empathische, betrokken webinar host die ervoor zorgt dat de inhoud en de gasten het beste uit de verf komt. Ze presenteerde en interviewde Floortje Dessing voor een intern event voor partners van PwC, was moderator van ‘the future; een internationaal online event van NEP en Media.Monks. En deed de interviews met leerlingen, uit het voortgezet onderwijs, voor het programma Scheefgroei van Jeroen Pauw. Als presentator denkt ze altijd inhoudelijk mee met haar opdrachtgevers.

Wie ook geïnteresseerd is in de diepere oorzaken, wendde zich tot Scheefgroei, het nieuwe uiterst grondige programma van Jeroen Pauw.

Volkskrant over het programma Scheefgroei in het onderwijs waar Patricia Cronie de redactie en samenstelling van deed.